ZPD_INTRODUCTIEFOTO

Profiteren van de zon!

Voor ZonnepanelenDelen werkte Today een complete huisstijl uit. Eentje waarmee zowel de zakelijke als de particuliere markt bestormd kon worden. Er volgde een App waarmee je real-time de opbrengst van je zonnepanelen in de gaten kunt houden, beloond met een Red Dot award.

De opdrachtgever

ZonnepanelenDelen wil met haar online platform mensen helpen met het organiseren van crowd funding voor hun eigen zonne-energiesysteem. Met ZonnepanelenDelen kun je rendement hebben van zonnepanelen terwijl ze niet op je eigen dak liggen. Op die manier krijgt iedereen in Nederland de mogelijkheid bij te dragen aan meer duurzame energie in Nederland.

De vraag

Ontwikkel een eigen, stevige merkidentiteit voor ZonnepanelenDelen waardoor mensen een goed gevoel krijgen en aangespoord worden om zelf in actie te komen.

De impact

Wie zich aangesproken voelt, zal eerder overgaan tot actie. Today gaf ZonnepanelenDelen de juiste identiteit, die  mensen op een prettige manier aanspreekt. Zonnepanelen Delen is een van de grootste crowdfund platformen van Europa en zeer succesvol tot dusver. Wat is er allemaal al bereikt:

 • Er is al meer dan €3.800.000 geïnvesteerd
 • Meer dan 2.600 zonnedelers zijn betrokken
 • Bijna 20.000 zonnepanelen gefund
 • Meer dan 700 zonnedelers gebruiken de app
 • Winnaar Verenigde Naties Climate Change Award – Marakech
 • Winnaar Reddot Award 2016 voor app design – Berlijn
01

De zon in je zak

Met een Red Dot Award 2016 in de categorie Communication Design beloond, geeft deze app inzicht in jouw zonnestroom en bekijk je in één oogopslag wat je per dag, week of jaar hebt opgewekt. Iedereen kan de app downloaden. Ook als je nog geen ZonneDelen hebt, ben je welkom om de app te proberen als gast. Dankzij deze App sta je rechtstreeks in verbinding met de zon. We ontwikkelden het concept, design en vormgeving van de complete App.

App_zonnepanelen_screens
App_inreallife2

Dagrecord

Als ZonneDeler kan je verschillende ‘beloningen’ bemachtigen voor bijvoorbeeld een dagrecord of mijlpaal in hoeveelheid opgewekte zonnestroom. De beloningen zijn badges als ‘zon-aanbidder’ tot het allerhoogst haalbare ‘zonnegod’.

slides_app

Een volledig nieuwe website

Bij een award winning app hoort een overzichtelijk en intuïtieve website. Voor de nieuwe website van ZonnepanelenDelen maakten we bijzondere 3D geanimeerde videos die aantonen wat jouw zonnepanelen op zouden kunnen leveren. Aanvullend hebben we het hele proces van wireframing tot interactie ontwerp en visual design gerealiseerd.

Film met positieve boodschap

We leven in een tijd waarin energie eigenlijk helemaal geen probleem is. De zon geeft ons ieder uur meer energie dan we met z’n allen in een jaar gebruiken. ZonnepanelenDelen verbindt mensen die willen investeren in duurzame energie. We maakten een brandmovie wat deze positieve boodschap krachtig uitdraagt.

Delen vermenigvuldigt het gemak

ZonnepanelenDelen is in korte tijd uitgegroeid tot het grootste Europese crowdfundingplatform voor zonne-energie. Er zijn genoeg mensen die zelf schone energie willen opwekken maar dat niet kunnen. Zo kan 43 procent van Nederland kan zelf geen zonnepanelen op het eigen huis neerleggen. Voor deze huishoudens biedt ZonnepanelenDelen de oplossing.

Brochure Zonnepanelen

De impact

Zonnepanelen Delen is een van de grootste crowdfund platformen van Europa en zeer succesvol tot dusver. Wat is er allemaal al bereikt:

 • Er is al meer dan €6.500.000 geïnvesteerd
 • Meer dan 4.100 zonnedelers zijn betrokken
 • Bijna 40.000 zonnepanelen gefund
 • Meer dan 900 zonnedelers en guest users gebruiken de app,
  gemiddeld 300 sessies per week.
 • Winnaar Verenigde Naties Climate Change Award – Marakech
 • Winnaar Reddot Award 2016 voor app design – Berlijn
Related Projects
NL / EN