DEF_Banner_ROOM1

Looking for a room?

De woningmarkt voor studenten is onoverzichtelijk, overbevolkt, niet flexibel en soms ronduit oneerlijk. Voor veel studenten is het vinden van een ruimte die past bij je wensen, voorkeuren en budget nog lang niet altijd eenvoudig. Daarom is er nu ROOM!

De opdrachtgever

ROOM is hét nieuwe platform voor studentenhuisvesting in Nederland. ROOM gaat graag de concurrentie aan met commerciële partijen door een groot aanbod eerlijk geprijsde studentenkamers aan te bieden.

De vraag

ROOM vroeg ons om het gehele merk te positioneren, een pakkende naam te bedenken en daarbij een sterke merkidentiteit te ontwikkelen. Om goed aan te sluiten bij zowel nationale en internationale studenten is er gekozen voor een internationale naam die makkelijk te onthouden is.

Positionering, naam en merkidentiteit

De student heeft vooral behoefte aan snelheid, transparantie, overzicht en gemak. ROOM moet daarom functioneel én persoonlijk zijn. Dichtbij voelen, maar vooral ook praktisch zijn.

De sterke naam staat niet alleen voor een letterlijke ‘kamer’, maar ook voor ‘ruimte’. Ruimte om jezelf te ontwikkelen tot de persoon die jij wilt zijn. Door dit toe te passen in de communicatie spreken we de doelgroep aan tot hun verbeelding, dit helpt om jezelf als individu emotioneel te verbinden met de mogelijkheden die ROOM jou biedt.

!room-logo!-animated--2

Room to become a better you

Je studententijd is een belangrijk onderdeel in jouw leven. In deze energieke en hectische periode ontwikkel je jezelf tot wie je bent. Zo bedacht Today de gedachte: Room to become a better you. Deze gedachte is het fundament geworden voor de communicatie en visuele stijl die we hebben ontwikkeld. Zo maken we gebruik van herkenbare situaties voor studenten en passen we vormen toe die zich aanpassen aan de beschikbare ruimte.

Billboard-Mockupkopie-2
ROOM-Slideshow-1200

Hét nieuwe platform

Room voorziet uiteindelijk in een primaire praktische behoefte: leefruimte. De website brengt het aanbod op een heldere manier over. Hierin wordt de techniek die is ontwikkeld door Zig Websoftware visueel versterkt door de communicatielaag die Today heeft ontwikkeld. Dit resulteert in een optimale balans tussen vorm en functie.

Collage-sketch_01
Slideshow-2-2x

Een kijkje in studentenkamers

We hebben contact gezocht met studenten in Amsterdam en Leiden om in diverse studentenhuizen fotoshoots te organiseren. Door de enthousiaste medewerking is het ons gelukt om een realistische beeldtaal te realiseren voor ROOM.

Related Projects
NL / EN