Rijksoverheid_header_andrekuipers

Energietransitie

Voor het Ministerie van Economische Zaken (EZ) bracht Today meerdere beleidsstukken terug tot heldere informatie in de vorm van infographics en animaties. En met succes: het Energierapport 2050 haalde zelfs Lubach op zondag en het NOS journaal.

De opdrachtgever

Opdrachtgever was het Ministerie van EZ, dat zich met deze campagne richtte op burgers die meer willen weten over het beleid en de besluitvorming van het Ministerie.

De vraag

Schep helderheid in verschillende maatschappelijke onderwerpen en zorg er zo voor dat burgers snappen wat EZ doet.

Ons antwoord

Today ontwikkelde een serie interactieve infographics en animaties en maakte een frisse presentatie in een consequente en heldere stijl. Uiteenlopende onderwerpen passeerden de revue: de Green Deal, de Ecologische Hoofdstructuur en de laatste cijfers van het Centraal Plan Bureau over de economische groei in Nederland.

Mijn Energie 2050

Nederland slaat een mooie weg in. Een volledig duurzame energievoorziening in 2050. Het door Minister Kamps gepresenteerde energierapport legt uit welke stappen gezet moeten worden voor een schoner en duurzamer klimaat. Daarnaast daagt ambassadeur André Kuipers, inwoners en bedrijven uit zelf het initiatief te nemen om energie te besparen. Today heeft voor dit energieakkoord een gehele nieuwe visuele stijl neergezet, met complexe infographics en ondersteunende animaties. Waar krijg jij energie van?

400x400
Lubach_energierapport

Ook bij Lubach in de uitzending viel het energierapport op. Bekijk hier de uitzending terug.

Infographics

Voor het Ministerie van Economische Zaken maken we een breed scala aan infographics. Ingewikkelde beleidsterreinen visueel zo helder mogelijk uitlichten, dat is de uitdaging. Van duurzame energie tot vergunningen voor start-ups.

Naamloos-4
Naamloos-2
Related Projects
NL / EN