BuZa Nederland - Pakistan

Relatie Nederland – Pakistan

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken verandert de relatie met Pakistan: het is niet langer een ontwikkelingsland, maar een handelspartner.

De opdrachtgever

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken, ambassade in Islamabad.

Buitenlandse Zaken verandert de relatie met Pakistan: het is niet langer een ontwikkelingsland, maar een handelspartner. Om handel te willen drijven, moet het Pakistaanse bedrijfsleven wel vertrouwen hebben in Nederland. En weten hoe stevig de relatie al is.

De vraag

Ontwerp een overzichtspublicatie over de relatie Nederland en Pakistan. Hoe breng je beperkt (oud) archiefmateriaal weer fris in beeld?

Ons antwoord

Today verzorgde de frisse vormgeving van het 36 pagina’s tellende magazine, waarin de veelzijdigheid en de lengte van de relatie breed wordt neergezet. Direct vanaf de oprichting van de staat Pakistan. Levendige vormgeving aan de hand van verhalen van Pakistani zelf.

Ontwikkelingsrelatie

Nederland en Pakistan onderhouden goede betrekkingen met elkaar. Nederland heeft jarenlang ontwikkelingsprojecten gesteund in Pakistan. Sinds 2012 wordt de ontwikkelingsrelatie afgebouwd. Nederland richt zich nu vooral op de veiligheid en stabiliteit van het Pakistan. Verder zijn Nederland en Pakistan belangrijke handelspartners. Op dit moment is Nederland de 4e investeerder in Pakistan en de 9e handelspartner van het Zuid-Aziatische land.

Related Projects
NL / EN