Header_trex_naturalis

T.rex schudt Naturalis op

De Tyrannosaurus rex is te bewonderen in Leiden. Onderzoekers van Naturalis vonden het skelet in september 2013 in Amerika. Het fossiel bleek één van de meest complete skeletten van T. rex ooit gevonden. Today hielp Naturalis met het ontwikkelen van de T.rex in Town themasite en een kort filmpje als aankondiging van deze prachtige tentoonstelling.

De opdrachtgever
Het is Naturalis gelukt. Op vrijdag 26 augustus 2016 kwam de T. rex aan in Leiden, onder begeleiding van politie, paleontoloog Anne Schulp en bioloog Freek Vonk. De koningin der dinosauriërs. Een fantastische briefing om onze tanden in te zetten.

De vraag
Today hielp Naturalis met het vormgeven van de T.rex themasite. Deze site moest een levendige community worden voor kinderen, volwassen en bedrijven. Tevens verbouwt Naturalis haar museum, wat extra aandacht nodig had op de huidige website.

Ons antwoord
Today hielp Naturalis met het vormgeven van de T.Rex in Town themasite. Op deze community site leer je alles over dino’s met veel ruimte voor beeld, visuals, interactie en video’s. Voor de themasite en social media maakten we een kort filmpje als aankondiging om Nederland alvast letterlijk wakker te stampen.


Omdat Naturalis momenteel verbouwt en sommige locaties gesloten zijn, hielpen we ook de huidige site aan een verbeterde interface en informatie.

Met dit filmpje stampen we Nederland alvast wakker om naar Leiden te komen.

Themasite en dino-community

De community van Naturalis is een prachtig voorbeeld hoe je doelgroepen op een verrassende manier kunt betrekken. Op t-rex.naturalis.nl leer je alles over dino’s. Hier vind je alle informatie over de tentoonstelling, de expeditie en alles over Trix, de liefkozende bijnaam van de T.rex. Kinderen kunnen in een besloten omgeving vragen stellen aan de dino-experts Anne Schulp en Freek Vonk. Fans worden op de hoogte gehouden middels blogs en video’s van de experts, speciaal voor iedereen die echt alles willen weten.

Bouwen aan de toekomst

Naturalis is de afgelopen jaren flink gegroeid. De geplande uitbreiding is hard nodig. Toch hoeft niemand tijdens de bouw iets te missen. In het Pesthuis (het entreegebouw) zijn tot de heropening steeds tijdelijke tentoonstellingen te zien. De eerste duurt tot en met 5 juni 2017, T. rex in Town. Om dit allemaal in goede banen te leiden, moest er een nieuwe landingspage komen. We hebben geholpen alle informatie en vooral de gebruikersinterface te vereenvoudigen zodat er geen verwarring ontstaat voor bezoekers.
.

Hardcore dino lovers

De koningin der dinosauriërs, ruim 12 meter lang, 6000 kilo botten, durf jij tickets te kopen? En voor de echte diehard fans is er speciaal een plaktattoo gemaakt.
.

Related Projects
NL / EN