Banner_Huisbaasje_Tekengebied 1 kopie

Dé energiedienst van de Consumentenbond

We gebruiken allemaal energie. Iedere dag! Het is zo vanzelfsprekend dat je er bijna niet bij stilstaat. Op het moment dat je jouw jaarnota ontvangt begint het pas door te dringen. Het kan voordeliger en ook duurzamer. Huisbaasje is de waker over jouw energierekening. Today hielp de Consumentenbond met de introductie van Huisbaasje.

De opdrachtgever

De Consumentenbond heeft een nieuwe energiedienst toegevoegd aan haar bestaande aanbod. Met deze dienst wil de Consumentenbond de consument helpen meer ‘Grip op Energie’ te krijgen. Een potentiële gamechanger in de energiesector.

Achtergrond

De onafhanelijke energie dienst ‘Huisbaasje’ kan zowel je elektriciteit – als gasverbruik realtime monitoren. Het geeft inzicht hoe je kunt besparen. Maar geeft ook tips en adviezen om op een laagdrempelige en aantrekkelijke manier de maandelijkse kosten te verlagen. Ook biedt het je de mogelijkheid om over te stappen naar een andere energieleverancier.

Wat hebben wij gedaan

Wat Huisbaasje uniek maakt ten opzichte van alle andere energiemanagers is het onafhankelijke en transparante karakter, ongeacht je huidige energieleverancier. Huisbaasje helpt je actief met besparen. Als je contract bijna afloopt, speurt hij voor jou naar de beste deal en assisteert hij je met het overstappen. In opdracht van de Consumentenbond bedacht Today het concept van het wakende, alerte en speurende Huisbaasje. Het hondje dat we ontwikkelden is het boegbeeld geworden van alle uitingen van de energiemanager.

Today verzorgde het concept, naamgeving, het design voor de app en de campagne van deze nieuwe energiemanager. Met het concept als vertrekpunt heeft Today verschillende middelen ontwikkelt waaronder de animaties en het ontwerp voor de verpakking.

Banner_Huisbaasje_Tekengebied 2 kopie

Dit is Huisbaasje

Een echte buddy die jou persoonlijk advies geeft waar nodig is en daarbij direct inzicht geeft in jouw energieverbruik. Huisbaasje is jouw persoonlijke energiemaatje. Hij waakt over je energieverbruik zonder dat je leverancier meekijkt.

Een handige app

Huisbaasje bestaat uit een meetset en een app. De stekkers uit de meetset passen op alle energiemeters en de Huisbaasje-app geeft je inzicht en bespaartips. Zo verlaag je eenvoudig je verbruik. Fijn voor je portemonnee en nog duurzaam ook. Om de app te realiseren hebben we samen gewerkt met Brightin.


Banner_Huisbaasje-06
Banner_Huisbaasje-13

Box en installatieset

Bij Huisbaasje hoort een meetset. Deze bestaat uit een communicatie- en meetstekker, twee sensoren en twee kabels. Huisbaasje werkt op alle meters: slimme, digitale en analoge. De set installeer je makkelijk zelf met het stappenplan dat je in de app doorloopt. Huisbaasje is nu klaar voor de start.


Banner_Huisbaasje-05
Banner_Huisbaasje-14
Banner_Huisbaasje-07
Related Projects
NL / EN