banner-optie-2_GIFF_DEF

Be part of the network

Antibiotica-resistentie terugdringen, een belangrijk focuspunt voor de volksgezondheid. Een internationaal vooruitstrevend netwerk aan wetenschappers, ziekenhuizen en farmaceuten in heel Europa werken aan een nieuw antibioticum. Gecoördineerd vanuit het Universitair Medisch Centrum Utrecht onder de naam COMBACTE. Today werd gevraagd om de merkidentiteit, complexe website, huisstijl, magazines en overige communicatiemiddelen te ontwikkelen.

Waarom COMBACTE?

Wereldwijd is een relevant probleem ontstaan, waarbij resistentie van bacteriën op antibiotica steeds meer levens en geld kost. Om dit probleem tegen te gaan moet er veel – kostbaar – onderzoek gedaan worden. Het consortium bestaat uit verschillende disciplines zoals ziekenhuizen, farmaceutische bedrijven en laboratoria, die benodigd zijn bij de ontwikkeling van nieuwe medicijnen.

Wat hebben wij gedaan?

Today hielp COMBACTE aan een sterke merkidentiteit, logo, beeldtaal, magazine en website. Een site die fungeert als online podium met gevoel van eenheid voor alle betrokkenen die helpen in de zoektocht naar een nieuw medicijn.

bepartofthenetwork
Logo_combacte

Basis voor de merkidentiteit

De letter C staat voor het netwerk van COMBACTE. De C vormt de basis voor de merkidentiteit en geeft op deze manier visueel meer betekenis aan de ambities van het netwerk. Het partnerlogo van ND4BB (New Drugs For Bad Bugs) was een vast gegeven in het logo.

Online doelstellingen

Voor de website hebben we samen met internetbureau Hoppinger een strategische sessie ingericht om alle online doelstellingen en wensen vanuit de doelgroep te ontleden. Voornaamste uitdaging was om het passief betrokken netwerk uit te dagen en te activeren. De website van COMBACTE moet een gevoel van eenheid uitstralen. Aansluitend op het onderzoek is Today een gedetailleerde designfase ingedoken die zeer bepalend is geweest voor de interacties, structuur en vormgeving van de website. Het doel was om het merk een trots en volwassen uitstraling te geven. Onderzoekers moeten hun eigen dashboard krijgen om per project eenvoudig de laatste updates en voortgangen van het netwerk bij te houden.

Beeldtaal en fotografie

Een bijzonder internationaal project vraagt om uniek beeldmateriaal. We ontwikkelden zowel voor het magazine als de website beelden die het levendige netwerk aan onderzoekers representeert. In het ziekenhuis van het UMC Utrecht bouwden we een drie meter hoge stellage.

18
Layer-9
UMC_lab

Internationaal magazine

Voor het COMBACTE netwerk ontwikkelden we samen met JCM Context een engelstalig magazine. Een mooie uitgave met veel ruimte voor beeld, uitgebreide infographics, interviews en achtergrondverhalen achter dit netwerk. Het hele consortium heeft er inmiddels eentje ontvangen en een tweede oplage wordt alweer verspreid.

COMBACTE_MOCKUP_COVER2
14

Infographics

Om eerlijk te zijn hoe de geldstromen en financiering binnen COMBACTE is geregeld, hebben we een infographic ontwikkeld. Tevens ook de datavisualisatie van het netwerk met de betrokken ziekenhuizen en labs per land.

Related Projects
NL / EN