Combacte_banner2

Be part of the network

Antibiotica-resistentie terugdringen, een belangrijk focuspunt voor de volksgezondheid. Een internationaal vooruitstrevend netwerk aan wetenschappers, ziekenhuizen en farmaceuten in heel Europa werken aan een nieuw antibioticum. Gecoördineerd vanuit het Universitair Medisch Centrum Utrecht onder de naam COMBACTE. Today werd gevraagd om de merkidentiteit, complexe website, huisstijl, magazines en overige communicatiemiddelen te ontwikkelen.

Waarom COMBACTE?

Wereldwijd is een relevant probleem ontstaan, waarbij resistentie van bacteriën op antibiotica steeds meer levens en geld kost. Om dit probleem tegen te gaan moet er veel – kostbaar – onderzoek gedaan worden. Het consortium bestaat uit verschillende disciplines zoals ziekenhuizen, farmaceutische bedrijven en laboratoria, die benodigd zijn bij de ontwikkeling van nieuwe medicijnen.

Wat hebben wij gedaan?

Today hielp COMBACTE aan een sterke merkidentiteit, logo, beeldtaal, magazine en website. Een site die fungeert als online podium met gevoel van eenheid voor alle betrokkenen die helpen in de zoektocht naar een nieuw medicijn. Inmiddels bestaat COMBACTE 5 jaar en wordt de stijl doorontwikkeld. Begin 2018 is er een nieuw magazine verschenen inclusief eigen fotografie, waarbij de kern van COMBACTE is gevisualiseerd.

Basis voor de merkidentiteit

De letter C staat voor het netwerk van COMBACTE. De C vormt de basis voor de merkidentiteit en geeft op deze manier visueel meer betekenis aan de ambities van het netwerk. Het partnerlogo van ND4BB (New Drugs For Bad Bugs) was een vast gegeven in het logo.

Fotografie

Een bijzonder internationaal project vraagt om uniek beeldmateriaal. We ontwikkelden zowel voor het magazine als de website beelden die het levendige netwerk aan onderzoekers representeert. In het ziekenhuis van het UMC Utrecht bouwden we een drie meter hoge stellage. Voor het tweede magazine, gepubliceerd in 2018, is er opnieuw een fotoshoot georganiseerd die representeert waar COMBACTE voor staat. Voor de cover hebben we C gevisualiseerd aan de hand van diverse objecten die worden gebuikt in de werkomgeving. Verderop in het magazine worden enkele van deze objecten nader toegelicht. Zo ontstaat er een heel eigen beeldtaal, toegespitst op de eigenschappen van dit bijzondere netwerk.

Combacte_fotografie2
Combacte_fotografie
UMC_lab

Magazines

Voor het COMBACTE consortium ontwikkelden we samen met JCM Context een Engelstalig magazine. Een mooie uitgave in 2016 en 2018 met veel ruimte voor beeld, uitgebreide infographics, interviews en achtergrondverhalen achter dit netwerk.

Combacte_magazines

Infographics

We hebben infographics ontwikkeld om de geldstromen en financiering binnen COMBACTE te duiden. Gebruikt in het magazine, in powerpoint presentaties en online. Tevens heldere datavisualisaties van het netwerk met de betrokken ziekenhuizen en labs per land.

Related Projects
NL / EN