POST 01@2x

Hoe zet je de regio van Utrecht prominenter op de kaart? En hoe maken we de regio nog aantrekkelijker voor internationals? Met die vragen klopte Utrecht Region aan bij Today.

Utrecht Region is een initiatief van het samenwerkingsverband tussen de Economic Board Utrecht en diverse steden en gemeenten in de provincie. De doelstelling van de samenwerkende partijen is deze mooie regio bij een brede doelgroep onder de aandacht te brengen: particulier / zakelijk, nationaal en internationaal.

Om een gedegen antwoord te ontwikkelen is Today gestart met een uitgebreid vooronderzoek op de wijze waarop de focus doelgroep “internationals” zich oriënteert op een nieuwe woon- en werkomgeving.

Tijdens het onderzoek bleek dat er eigenlijk twee soorten internationals zijn; short-stay en long-stay citizens. Per persona spelen er verschillende vraagstukken maar beiden hebben echter ook één overkoepelend probleem; de werking van het volledige herlocatie traject. Wanneer vraag ik een verblijfsvergunning aan? En waar doe ik dat dan?

Met deze inzichten besloten we om een platform te ontwikkelen dat zich prominent focussed op het inspireren en motiveren van individuen gericht op hun persoonlijke behoefte. Hiervoor realiseerden we een handige tool waarmee je eenvoudig jouw eigen herlocatie traject kan bijhouden.

De website staat nu een week live en is op het International Talent Community Event door de burgemeester van Utrecht persoonlijk geïntroduceerd. De ruim 400 bezoekers konden zich inschrijven voor het testpanel waarmee we het platform de komende tijd willen optimaliseren.

Ben je nieuwsgierig geworden? Dompel je onder in onze mooie regio en neem een kijkje op www.utrechtregion.com. Delen met je internationale vrienden wordt gewaardeerd! Wie weet wonen ze dan binnen no-time in het vriendelijke hart van Nederland.

We bedanken de volgende partijen voor een fijne samenwerking:
– Utrecht Region (opdracht)
– Economic Board Utrecht (opdracht)
– Insiders (techniek)
– Utrecht Video (voor de mooie video op de homepagina)

Recent Posts
NL / EN
ThisisTodayNederlandse Packaging Awards