De Sociale Dienst Drechtsteden helpt je verder

Na het winnen van een beknopte pitch heeft Today de Sociale Dienst geholpen aan een nieuwe frisse communicatie stijl die in lijn ligt met de aangescherpte strategische richting. 

De Sociale Dienst Drechtsteden staat midden in de maatschappij en verzorgt diensten aan hulpbehoevende inwoners op het gebied van werk, schulden, bijstand en zorg. De SDD heeft tot doel haar cliënten zoveel mogelijk zelfstandig te laten zijn binnen de gemeentes:Alblasserdam, Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht.

De dienst maakt intern een transitie door van beleidsgestuurde organisatie naar een meer mensgerichte benadering. Dit was voor Today het vertrekpunt voor de doorvertaling naar een nieuwe visuele uitstraling. We introduceerden een nieuwe belofte “De Sociale Dienst helpt je verder” wat het menselijke karakter van de Dienst en haar doelgroepen onderstreept.

Dit komt ook terug in de beeldtaal waarin we inwoners en werknemers die via de dienst weer aan het werk zijn geraakt centraal stellen. Hierin brengen we de doelgroep op een realistische manier, in hun eigen omgeving in beeld. Daarnaast worden de diverse services van de Dienst gestructureerd weergegeven door de inzet van iconen en een specifiek bijpassend kleurenpalet. Onze integrale aanpak wordt op dit moment doorgevoerd in online en offline middelen en uitingen.

Binnenkort meer!

Recommended Posts
NL / EN
Header_Web_terrasanaReddotaward_Today