Utrecht in de ban van Robots love Music

Utrecht in de ban van Robots love Music

Eind september is in Museum Speelklok de internationale tentoonstelling Robots love Music geopend. Today ontwikkelde voor deze bijzondere tentoonstelling het concept en design: een iconisch beeldmerk en opvallend campagnebeeld. We zijn de afgelopen maanden nauw betrokken geweest bij alle uitingen rondom Robots love Music zodat niet alleen het museum, maar heel Utrecht dit najaar in de ban raakt van de robot.

In de internationale tentoonstelling Robots love Music ontdek je dat de oudste en nieuwste muziekrobots naast hersens ook een hart hebben! Ze kunnen niet alleen menselijke bewegingen nabootsen, ze kunnen ook muziek componeren én zelfs improviseren. Om die reden hebben we voor het campagnebeeld de typisch technische robot aspecten gecombineerd met de menselijke kant. Van het originele masker is een vouwbare versie ontwikkeld zodat kinderen (en volwassenen!) hun eigen masker kunnen maken. Maar ook in de etalages van diverse winkels in Utrecht zie je deze kleurrijke maskers terug.

Het beeldmerk is een herkenbaar middel geworden van de tentoonstelling en komt op diverse manieren terug. Zo hebben de decorbouwers van het museum dit als inspiratie gebruikt voor de tentoonstelling en loop je letterlijk door het hart van de robot de tentoonstelling in! Zie hieronder enkele sfeerbeelden tijdens de opening op 21 september.

Op verschillende locaties in de stad worden er door het museum, Tivoli Vredenburg, universiteiten en verschillende podia de meest uiteenlopende robot-evenementen georganiseerd. Met onder andere dans workshops in Hoog Catherijne, concerten en jamsessies met robots en knutselactiviteiten voor kinderen. Bekijk de robot agenda van het museum voor de aankomende evenementen. En vergeet natuurlijk niet om de spectaculaire tentoonstelling te bezoeken!

Recommended Posts
NL / EN
AFM_CRYPTO_SB-03-01-01News_BrothersInLaw