Laura genomineerd voor Talent Award 2016!

Sinds 5 september is Laura Voet aan de slag gegaan als designer binnen ons team. Zij brengt naast bakken met talent en een fijne persoonlijkheid een stuk ervaring mee in het ontwerpen van verpakkingen. 

Laura heeft gestudeerd aan de kunstacademie st. Joost in Den Bosch en o.a. stages gelopen bij gerenommeerde bureaus in Amsterdam. Hier kwam ze in aanraking met verpakkingsdesign en het ontwikkelen van merkidentiteiten.

Vorig jaar werd Laura’s talent al opgemerkt toen ze genomineerd werd voor een “Packaging Talent Award” van de BNO (Beroeps Organisatie Nederlandse Ontwerpers).

Ook dit jaar is Laura genomineerd voor deze prestigieuze Talent Award. De uitdaging om een nieuwe verpakkingslijn te ontwerpen voor de Vegetarische Slager vertaalde ze door naar een opvallend design. Een jury bestaande uit vak-professionals heeft Laura en vier andere jongere ontwerpers genomineerd. De uitreiking is volgende week vrijdag tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven.

Laura over haar inzending:
“De Vegetarische Slager brengt plantaardige vleesreplica’s op de markt die bijna niet te onderscheiden zijn van echt vlees. Vanuit het huidige logo van de Vegetarische Slager ben ik de nieuwe verpakkingsvoorstellen gaan ontwerpen. In het logo draagt de vrouw een oranje gestreept schort. Deze strepen heb ik doorvertaald naar het design. Deze krachtige en eigenzinnige uitstraling sluit aan bij de kenmerken van de Vegetarische Slager.

Voor de verpakkingswijze ben ik geïnspireerd door de werkwijze in een echte slagerij. Ik wilde hier dicht bij de bron blijven van de authentieke uitstraling en de link naar ‘slager’. Daarnaast wil je als consument zien wat je koopt, vooral als je vegetarische producten wilt laten concurreren met echte vleesproducten.”

Je zal Laura binnenkort bij Today kunnen ontmoeten. Heb je nu al vragen of wil je meer weten over haar, bel of mail laura@today.nl

 

Recommended Posts
NL / EN
Header_Web_Today-3Header_Web_terrasana