Crypto animatie voor de AFM

Crypto animatie voor de AFM

Eind 2017 brak in Nederland een cryptokoorts uit: massaal werd er geld gestoken in bitcoins en andere cryptomunten. Maar over de meer dan 500.000 Nederlandse cryptobezitters is nog weinig bekend. De Autoriteit Financiële Markten, de toezichthouder op financiële markten en producten, heeft als eerste onderzoek gedaan naar het cryptogebruik en -gedrag in Nederland. Waarom kiezen ze voor crypto’s? En hoe bekend zijn ze met de risico’s?

Today adviseerde de AFM om de belangrijkste inzichten uit het onderzoek op een onderscheidende manier te presenteren. Ingewikkelde materie laat zich het beste visueel uitleggen. Een compacte animatievideo helpt hierbij. We hebben een animatie ontwikkeld die het gehele onderzoek op een toegankelijke manier samenvat.

Uit het onderzoek van de AFM blijkt o.a. dat cryptobeleggers relatief jong zijn, snel geld willen verdienen en het gros weinig of geen ervaring heeft met beleggen. Ben je benieuwd naar het hele onderzoek over crypto’s? Kijk dan op www.afm.nl/crypto

Recommended Posts
NL / EN
1HEADER 2@2560Speelklok_opening-1