From Crete with Love. A Greek family gift.

From Crete with Love. A Greek family gift.

Wij Nederlanders zijn nog niet zo bekend met het gebruik van Griekse olijfolie. Om meer bewustwording te creëren speelt de familie Gkazas daar graag op in. En wel op een heel bijzondere manier! Familie Gkazas wil graag dat zoveel mogelijk mensen in aanraking komen met goede eerlijke olijfolie. Hoe bereik je dat anders dan door je eigen olijfbomen weg te geven.

Samen met de familie maakten we de ‘Gkazas Gift Box’. Een mooie handgemaakte houten kist, voorzien van gezeefdrukte teksten als ‘From Crete with Love’ en ‘Goede olie brengt goede mensen samen’. De twee broers Floris & Tom reden met de Gkazas bus door het hele land om de kisten persoonlijk te overhandigen aan diverse foodbloggers. In de kist vonden ze een klein olijfboompje, een fles Gkazas Olijfolie en een persoonlijke kaart. Het olijfboompje staat symbool voor de boom die ze de komende drie jaar van de familie Gkazas mogen lenen. De fles bevat 750ml olijfolie: om en nabij de hoeveelheid olie die een boom per jaar op Kreta produceert.

De foodbloggers werden ook uitgenodigd voor een masterclass koken met Griekse olijfolie. De masterclass vond plaats in de Loft van de A’dam toren in Amsterdam. Een prachtige locatie met een fantastisch uitzicht over het IJ. Drie chef-koks hebben laten zien hoe je op een spannende manier met olijfolie kan koken. Freek van Noortwijk bereidde samen met een aantal bloggers als voorgerecht een heerlijke tartaar van koningsbaars waarin olijfolie op maar liefst zes manieren wordt gebruikt! Onder begeleiding van Masterchef winnaar Naresh Ramdjas maakten de bloggers een voorgerecht van Koningsbolleet met creme van schorseneren met drie verschillende infusies van olijfolie en specerijen. David Baxter nam het hoofdgerecht voor zijn rekening en bereidde een Hollands hert met pastinaak waarbij de olijfolie rijkelijk vloeide. Tenslotte stal David de show met zijn heerlijke dessert: chocolademousse op vijgencrème met fudge van hazelnoten en witte chocolade en luchtig olijfoliepoeder.

De masterclass was een geslaagd event. De foodbloggers schreven na het ontvangen van de gift-box en het bijwonen van de masterclass diverse artikelen. Van korte posts op Instagram en Facebook tot uitgebreide artikelen op hun eigen website.

Voor de totale Gkazas case klik hier.

Voor vragen over dit project bel of mail je met Melina.

Recommended Posts

Leave a Comment

NL / EN
StudiekringAnnegien_schilling_tas2_Studiekeuze